top of page
arrow_back.png

Ruimtevaart in je Woonkamer

News and events from spaceEU

Ruimtevaart in je Woonkamer! brengt astronauten, artiesten, ruimtewetenschappers en -ingenieurs naar woonkamers in heel Europa en daarbuiten. Het programma bestaat uit een reeks leuke activiteiten, spannende uitdagingen met geweldige prijzen en live evenementen voor kinderen, jongeren, gezinnen en leraren.

Ruimtevaart in je Woonkamer! geeft  een uniek perspectief op onze planeet en biedt kinderen en jongeren de  mogelijkheid om kennis te maken met ruimte professionals met  verschillende achtergronden. Het programma viert de prestaties en  bijdragen van historische en hedendaagse vrouwen en minderheden in  ruimte-exploratie.


Voor wie?

Iedereen! Vooral voor kinderen en jongeren tussen 8 - 18 jaar oud, gezinnen en leraren. Ruimtevaart in je Woonkamer! Biedt evenementen aan in het Arabisch, Engels, Frans en Nederlands.


Wanneer en waar?

Ruimtevaart in je Woonkamer! vindt online plaats van 6 juli tot 30 augustus 2020.

Live evenementen worden via een livestream op spaceEU Facebook en YouTube uitgezonden.

Workshops  vinden plaats op Zoom, met een maximum van 40 kinderen per workshop (de  Zoom link wordt verstrekt aan aangemelde deelnemers).


Hoe meld je je aan voor de workshops?

Ben je jonger dan 16? Een van je ouders of voogd kan jou hier aanmelden.

Ben je ouder dan 16? Meld je dan hier aan.


Is het gratis?

Ja, alle Ruimtevaart in je Woonkamer! workshops en live evenementen zijn gratis.


Programma Hoogtepunten

Ruimtevaart in je Woonkamer! heeft live evenementen, online workshops, een wekelijkse programmeer spel in samenwerking met Hedy en Kahoot! quizzen op de spaceEU Instagram en Facebook pagina’s.


uimtevaart in je Woonkamer! - Kunst en Ruimtevaart komen samen brengt astronauten en artiesten samen voor informele gesprekken over de  overlappende kracht van kunst en ruimte-exploratie. Dit programma zal  verkennen hoe menselijke ondernemingen kunnen helpen om onze plek in het  universum en onze verantwoordelijkheid tegenover de aarde en haar  burgers te onderzoeken. We zullen het ook hebben over hoe deze  onderwerpen kinderen kunnen inspireren om op verkenning uit te gaan. Je  kunt de volgende astronauten live ontmoeten: de eerste Syrische en  tweede Moslim cosmonaut Muhammed Ahmed Fares (22 juli, in het Arabisch), de eerste Belgische astronaut Dirk Frimout (5 augustus, in het Nederlands) en de eerste vrouwelijke astronaut Claudie Haigneré (datum ntb, in het Frans).


Ruimtevaart in je Woonkamer! - Ontmoet een expert in de Ruimtevaart is een reeks van wekelijkse online workshops waar je de kans krijgt om  kennis te maken met een ruimte expert tijdens leuke interactieve  activiteiten. De workshops duren 45 minuten. En worden gegeven in het  Nederlands en Engels voor kinderen en jongeren over de wereld.


Ruimtevaart in je Woonkamer! - Wetenschap en Kunst op Donderdagen waarin astronoom en auteur Dora Klindžić twee workshops geeft: Adventure Games en Space Story.  ‘Adventure Games’ is een workshop van 3 sessies over hoe je je eigen  interactieve fictieve verhaal kan schrijven. Met ‘Space Story’, maken  jonge leerlingen kennis met het vertellen van lineaire verhaallijnen en  het verzinnen van andere werelden buiten die van henzelf (beide  workshops zullen in het Engels zijn).


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.


Wedstrijden en Prijzen*

Stel een vraag aan een astronaut!
Heb je altijd al een vraag willen stellen aan een astronaut? Dit is je kans! Stel een vraag aan Muhammed Ahmed Fares, Dirk Frimout en Claudie Haigneré. Kinderen en jongeren tot 18 jaar met de meest creatieve vragen in tekst en vorm (bijv. via een  video of afbeelding) worden uitgenodigd om hun vragen live te stellen  tijdens de Ruimtevaart in je Woonkamer! - Kunst en Ruimtevaart komen samen evenementen. Onder de uitgenodigde deelnemers van de live evenementen verloten we ook, met dank aan SSVI, een gesigneerde telescoop tijdens het jaarlijkse Ars Electronica Festival in september. Vragen moeten worden ingediend op de spaceEU Instagram of Facebook pagina’s in de taal die zal worden gebruikt voor het live evenement:  voor Muhammed Ahmed Fares in het Arabisch, voor Dirk Frimout in het Nederlands en voor Claudie Haigneré in het Frans.


Adventure Games en Space Stories
Deel je verhaal met de wereld! Doe mee aan de storytelling sessies met astronoom Dora Klindžić of schrijf je eigen adventure game (13 - 18 jaar) of ruimteverhaal (8 - 12 jaar).  De meest fantasierijke en creatieve inzendingen worden op spaceEU  gepubliceerd en ontvangen gesigneerde boeken gekozen door Dora. Winnaars  worden live bekend gemaakt en gepresenteerd tijdens het jaarlijkse Ars Electronica Festival in september. Verhalen moeten in het Engels worden geschreven en uiterlijk zondag 30 augustus 2020 worden gestuurd naar spaceeu@strw.leidenuniv.nl.


Design your Alien!
Maak je eigen alien en win een telescoop voor je school. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen hun eigen 3D-alien ontwerpen die kunnen leven in de  omstandigheden van de planeten in ons zonnestelsel. Voor meer details  bekijk de activiteit hier of neem deel aan de Ontmoet een expert in de Ruimtevaart workshop tijdens het zomerprogramma. Alle inzendingen worden gepresenteerd tijdens het jaarlijkse Ars Electronica Festival in september en 3 winnaars worden live bekend gemaakt. De winnaars ontvangen boeken en, met dank aan SSVI, gesigneerde telescopen. Stuur een foto of video van je alien uiterlijk zondag 30 augustus 2020 naar spaceeu@strw.leidenuniv.nl of deel het met ons op spaceEU Instagram or Facebook.


Ben je een astronoom / ruimtevaartprofessional en wil je helpen?

Vul dan dit formulier in.


Neem voor vragen contact op met:

Mahbobah Ahmadi
Space in Your Living Room! Coördinator
Sterrewacht Leiden / Universiteit Leiden
+31 685 42 19 44


Suzana Filipecki Martins
SpaceEU Project Manager
Sterrewacht Leiden / Universiteit Leiden
+31 644 07 01 53*Wedstrijdvoorwaarden

- Alle deelnemers en winnaars moeten een echt persoon zijn en mogen niet ouder zijn dan 18 jaar in 2020 (mogelijk wordt een bewijs van leeftijd gevraagd).

- Deelnemers moeten een echt account hebben op social media en moeten minstens één van de social media pagina’s van spaceEU (Facebook, Twitter, Instagram, etc.) ‘liken’ om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd.

- Het maximale aantal inzendingen voor elke wedstrijd per persoon is 1.

- Om deel te kunnen nemen aan een wedstrijd moet je deelnemen zoals aangegeven op onze website of social media kanalen.

- Onze wedstrijden zijn gratis toegankelijk.

- Alle inzendingen die worden ontvangen vóór de opening of na de sluiting van de wedstrijden zijn ongeldig en kunnen niet meedoen aan de wedstrijden.

- Alle beslissingen van de organisatoren over enig aspect van de wedstrijden, inclusief het in aanmerking komen of diskwalificeren van aanvragen, opmerkingen of afbeeldingen zijn definitief en er kan geen beroep tegen worden ingediend.

- Door informatie in te dienen voor de wedstrijden, stemmen de deelnemers in met het gebruik, reproductie, publicatie, delen en verspreiding van hun naam en informatie met betrekking tot de toekenning van de prijzen door de organisatoren en/of partners, zonder vergoeding, in publicaties of promotiemateriaal, om de wedstrijden en zijn winnaars te promoten.

- spaceEU behoudt zich het recht voor om op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving wijzigingen aan te brengen in de wedstrijden, de wedstrijden tijdelijk te onderbreken of de wedstrijden te annuleren zonder enige verantwoording voor deze beslissing af te leggen. Er kan geen schadevergoeding of vergoeding worden geëist.

- spaceEU garandeert geen leverdatum voor de toegekende prijzen, aangezien deze afzonderlijk en op een latere datum kunnen worden geleverd.

- Tenzij vooraf anders vermeld, moeten de winnaars binnen a) (3) werkdagen per email reageren op wedstrijden waarvoor deelname per email is ingediend, of  b) binnen (24) uur voor wedstrijden op social media, anders wordt iemand anders gekozen.

- spaceEU is niet verantwoordelijkheid voor inzendingen die om welke reden dan ook niet zijn ontvangen.

fB_blue.jpg
Tw_blue.jpg
Messenger_blue.jpg
whatapp_blue.jpg
emailshare.jpg
bottom of page